Kersnikova 12, Ljubljana

Opis projekta

Leto izvedbe: 2009
Naročnik: GV Center d.o.o.

Rušenja poskusnega polja keramične fasade na objektu Kersnikova 12, Ljubljana.Nadalje sondiranje siporeks zidu zaradi ugotovitve nosilnosti same zunanje stene.
Pri sondiranju so sodelovali tudi predstavniki avstrijske firme STO, ki bodo dobavili sidra za vijačenje stiropora v siporeks. Demonstracije pritrjevanja sider se je udeležil tudi dipl.ing.arh. Škrlep Tomaž, ki je bil izbran kot nadzorni organ sanacije objekta.Trenutno dokončujemo prvo od štirih vertikal objekta. Po dogovoru z investitorji smo se odločili tudi za sanacijo hidroizolacije balkonov na katere smo namestili nov mozaični tlak po željah investitorjev Izolacija se je izvršila z mapelastikom in mapeband trakom.
Tako, danes smo dokončno predali prvi del obnovljene fasade nadzoru. Po temeljitem pregledu nismo našli nikakršnih napak. Upamo, da smo kljub podaljšanju vseh del uspešno in v veselje stanovalcev opravili prvi del fasade odlično.Po razgovoru sodeč so po večini vsi dokaj zadovoljni.Zavedamo se, da je bilo začeti za vse teško.Predvsem smo stanovalcem in poslovnim prostorom kratili njihov mir.Žal pa brez ropota ne gre. V naprej se bomo trudili, da vas bomo čim manj motili. Ko bo kaj novega se spet oglasimo………………..No pa se po mesecu in pol spet oglašamo.Medtem smo končali drugi del fasade.Sedaj nam je že lažje delati. Ni več negotovosti in kakršnih koli presenečenj.Na tretjem delu fasade dela potekajo že po u staljenem ritmu.Opravljajo se inspekcijski nadzori opravljenih postopkov del v vseh fazah. Izsledki so odlični.Torej uspeh ne sme izostati.Računamo, da bomo z tretjo fazo sanacije končali kak teden dni preje kot smo drugi del, saj bodo pogoji za delo nedvomno boljši kot so bili poleti. Do ponovnega oglašanja lep pozdrav…………..